Poziv na radionicu „Razvoj turističke ponude na temeljima tradicionalne prehrane"
Ovim putem pozivamo Vas na edukacijsku radionicu projekta pod nazivom „Razvoj programa usavršavanja kuhara tradicijske (lokalne i regionalne) kuhinje - Okusi tradicije“, koja će se održati u četvrtak 24. travnja 2014. godine u 11.00 sati u Edukacijsko gastronomskom centru Istre, na adresi Brijeg Vladimira Gortana 1 (Gortanov brijeg) kraj Pazina. Na radionici će biti prezentirane mogućnosti uvođenja tradicionalne prehrane (menu tradicionalne kuhinje) u ponudu lokalnih ugostiteljskih objekata. Za sudionike radionice Dušan Černjul, istarski MasterChef , pripremati će tradicionalna jela Istre. U sklopu projekta Okusi tradicije kolege sa Instituta za etnologiju i folkloristiku obavile su terensko istraživanje u Slavoniji i Istri, te su prikupili tradicionalne recepte koji će biti prezentirani na radionici i objavljeni u kuharici tradicionalne kuhinje Istre i Slavonije. Na radionicu su pozvani ugostiteljski objekti, hoteli i turistički djelatnici s područja Istarske županije. Teme radionice su sljedeće: 1. informiranje ugostiteljskih i turističkih dionika o tradicionalnoj kuhinji koja je obuhvaćena ovim projektom; 2. dodatna obuka kuhara u sklopu projekta; besplatna edukacija za 20 kuhara s područja Istre za kuhara tradicijske kuhinje; 3. mogućnosti uključenja tradicionalne kuhinje u ponudu lokalnih ugostiteljskih objekata s ciljem razvoja ruralne / gastro / kulturne / etno turističke ponude. Radionica je dio aktivnosti projekta Okusi tradicije, te je financirana bespovratnim sredstvima Europske Unije u okviru operativnog programa IPA IV Razvoj ljudskih potencijala, natječaj Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih.




