Obrtničke novine

Poziv posrednicima u osiguranju za dostavljanje izvještaja HANFA-i elektroničkim putem

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga obavještava kako je člankom 5. stavkom 3. Pravilnika o obliku i sadržaju financijskog i statističkog izvještaja osoba koje imaju dozvolu za obavljanje poslova distribucije osiguranja i/ili distribucije reosiguranja (NN 106/20) propisano, kao pravilo, da se dostava gore navedenog izvještaja, vrši u elektroničkom obliku, korištenjem naprednog elektroničkog potpisa od strane odgovorne osobe.

Nastavno na navedeno, na mrežnoj stranici HANFA-e objavljene su tehničke upute za primjenu elektroničkog potpisa u postupku izvješćivanja HANFA-e, za prijavu i rad sa sučeljem sustava za dostavu podataka u elektroničkom obliku te korištenja sustava unosa web obrazaca i dostavu dokumentacije u elektroničkom obliku: https://www.hanfa.hr/trziste-osiguranja/tehnicke-upute-i-obrasci

HANFA skreće pozornost na obvezu dostave statističkih izvještaja isključivo elektroničkim putem, uz iznimno korištenje drugog načina dostave.

Obavijest HANFA-e za sve obrtnike zastupnike u osiguranju te obrtnike brokere u osiguranju i/ili reosiguranju možete preuzeti na dnu ove stranice.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga - Poziv na dostavljanje izvještaja HANFA-i elektroničkim putem - uputa posrednicima u osiguranja, daje se.pdf

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr