Obrtničke novine

Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja područja županija

Odlukom je svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19.

Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koja podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu.

Također, s obzirom na intenciju Odluke napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te se mole građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.

 
KONTAKT ZA DODATNE UPITE U VEZI  IZDAVANJA e-PROPUSNICA 

propusnice@rdd.gov.hr
tel. 0800 80 90
https://epropusnice.gov.hr/

Izvor: Ravnateljstvo civilne zaštite

Za stanovnike s mjestom prebivališta odnosno boravišta u Istarskoj županiji e-mail adresa na koju je moguće zatražiti propusnicu je propusnice@istra-istria.hr


U zahtjevu je potrebno upisati sljedeće podatke:

Ime i prezime
OIB
Adresa stanovanja (ulica i kućni broj, mjesto/grad, županija)
Relacija putovanja (mjesto/grad polazišta i mjesto/grad odredišta putovanja)
Obrazloženje opravdanosti zahtjeva

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr