Obrtničke novine

Poziv na Trening za obrtnike i druge MSP-ove iz prava potrošača u digitalnom dobu

Hrvatska obrtnička komora je nacionalni partner u sveeuropskom projektu „Spremni za prava potrošača – Consumer Law Ready“ koji se istovremeno provodi u svim državama članicama Europske unije u sklopu kojeg se održavaju treninzi za obrtnike i druge MSP-ove iz prava potrošača u digitalnom dobu. 

Trening će se održati 21.11.2019. godine u Hrvatskoj obrtničkoj komori, Ilica 49/II, Zagreb (Mala dvorana). 

Projekt podržava i financira Europski parlament i Europska komisija, vodi ga konzorcij BEUC, SMEUnited i EUROCHAMBERS u suradnji s nacionalnom partnerskom institucijom u svakoj državi članici EU te su treninzi za polaznike besplatni.

Projekt je započet u 2017. godine te se provodi do kraja studenog 2019. godine. Do sada je u Europskoj uniji educirano 600+ lokalnih trenera, a u RH je edukaciju završilo 27 lokalnih trenera, koji su proveli treninge za obrtnike i druge MSP-ove u Zagrebu, Puli i Dubrovniku tijekom 2019. godine.

Trening je moguće održati u dva termina. Predviđeno trajanje edukacije je 2,5 sata, nakon čega je predviđeno vrijeme za raspravu i pitanja. Zainteresirane sudionike za trening, prilikom popunjavanja prijavnice koja je dostupna na sljedećem linku: https://forms.gle/k7E7qWjGMXfW1YKYA, molimo da odaberu željeno vrijeme održavanja treninga!

Molimo dostavu prijavnice najkasnije do 18.11.2019. godine.

21.11.2019. od 9,00h

21.11.2019. od 17,00h

U slučaju nedovoljnog broja sudionika za oba termina, održati će se samo jedan trening o čemu će polaznici biti pravovremeno obaviješteni.

Maksimalan broj polaznika: 30 sudionika (obrtnici te drugi MSP-ovi)

Trening obuhvaća  5 ključnih područja zaštite potrošača kroz 5 edukativnih modula:

1. Marketing i zahtjevi za predugovorno informiranje

2. Pravo na povrat robe kod  ugovora sklopljenih na daljinu ili izvan poslovnih prostorija

3. Prava potrošača i garancije kod robe s greškom

4. Nepoštena trgovačka praksa i nepoštene ugovorne odredbe

5. Alternativno (ARPS) i online (ORS) rješavanje sporova 

Po održanom treningu, polaznici će moći pristupiti on line materijalima i testu kako bi unaprijedili svoje znanje te će dobiti jedinstveni europski  certifikat o stečenom znanju iz potrošačkog prava koji će moći koristiti u svrhu promocije svog obrta ili trgovačkog društva.

Za više informacija, slobodno nas kontaktirajte putem:

e-mail: clr@hok.hrkristina.zlodi@hok.hr

telefon: +385 1 4806 653; +385 1 4806 617

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr