Obrtničke novine

Potpora za očuvanje radnih mjesta za mikropoduzetnike za srpanj 2020. - produžena i na kolovoz - predaja dopune zahtjeva

Potpora za očuvanje radnih mjesta za mikropoduzetnike za srpanj 2020. produžena je i na kolovoz. Ako ste već ostvarili pravo na potporu za srpanj, ne predajete novi zahtjev za kolovoz nego, imate obvezu predati dopunu zahtjeva s podacima o padu prihoda u srpnju 2020. (50% i više) u odnosu na usporedno razdoblje. Dopuna se predaje klikom na gumb DOPUNA ZAHTJEVA koji se nalazi pored zahtjeva kojega ste predali u srpnju za mjeru za mikropoduzetnike.

Ako ne predate dopunu zahtjeva s dokazom pada prihoda u srpnju 2020. prema usporednom razdoblju neće vam se isplatiti potpora u kolovozu.

Usporedno razdoblje: pad prihoda od 50% u srpnju 2020. prema usporednom razdoblju srpanj 2019. (ako poslujete godinu dana ili duže), odnosno veljača 2020. ako poslujete kraće od godine dana.

Pad prihoda dokazujete ovim dokumentima:

  • slanjem PDV obrazaca za srpanj 2020. i srpanj 2019, odnosno veljača 2019. (ako ne poslujete godinu dana)
  • ako niste obveznik PDV-a tada pad prihoda dokazujete tablicom usporede prihoda/primitaka. Predložak ako poslujete duže od godine dana preuzmite ovdje, odnosno ovdje ako poslujete kraće od godine.
  • Tromjesečni obveznici PDV-a dokazuju pad prometa/prihoda od 50% u drugom tromjesečju 2020., u odnosu na drugo tromjesečje 2019., također ispunjavanjem predložaka tablice usporedbe prihoda.

Obrasce treba predati kroz DOPUNU ZAHTJEVA, do 31. kolovoza tako da ih učitate u polje "PDV obrasci ili tablica usporedbe prihoda".

Također, nemojte zaboraviti predati i dokaze o isplati plaće za mjesece za koje Vam je odobrena potpora – do 5. u slijedećem mjesecu.

Detaljnije informacije molimo pročitati na https://mjera-orm.hzz.hr/korisnicka-pitanja/mjera-za-mikropoduzetnike-za-srpanj/ 

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr