Obrtničke novine

Nova faza projekta Spremni za prava potrošača

Prošlog je tjedna pokrenuta nova faza projekta Spremni za prava potrošača (Consumer Law Ready). Radi se o specijaliziranom programu treninga za mikro, mala i srednje velika poduzeća (MSP), a osmišljen je kako bi polaznicima omogućio bolje razumijevanje i provođenje europskih i nacionalnih propisa o zaštiti potrošača.

Projekt Spremni za prava potrošača financira Europska komisija, a pokrenut je 2016. godine u suradnji SMEuniteda (Europsko udruženje obrtnika te malih i srednjih poduzeća), Eurochambersa (Europsko udruženje gospodarskih i trgovinskih komora) i BEUC-a (Europska organizacija za zaštitu potrošača), koji vode program osposobljavanja nacionalnih i lokalnih trenera u sklopu projekta.

Nova faza projekta trajat će 18 mjeseci, a osim za MSP-ove, otvoren je i za trenere i pravne stručnjake iz svih država članica Europske unije.

Projekt uključuje lokalna osposobljavanja čiji će termini biti objavljeni naknadno, no već sada je dostupna internetska stranica projekta s materijalima kojima MSP-ovi i budući predavači mogu besplatno pristupiti. Materijali uključuju tekstove, video zapise, kvizove, forum za komunikaciju sa stručnjacima i kolegama te e-test, nakon čijeg se uspješnog polaganja dobiva certifikat. Svi su pisani materijali dostupni na hrvatskom jeziku te su prilagođeni nacionalnim specifičnostima.

Program projekta istovjetan je za cijelu Europsku uniju, a sastoji se od pet modula:

  1. Zahtjevi u pogledu predugovornog informiranja
  2. Pravo na odustajanje
  3. Prava i jamstva za potrošače
  4. Nepoštena poslovna praksa i nepošteni uvjeti u potrošačkim ugovorima
  5. Alternativno i online rješavanje sporova.

Materijalima za MSP-ove možete pristupiti ovdje.

Materijalima za predavače možete pristupiti ovdje.

Foto: smeunited.eu

Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr