Obrtničke novine

Održana konstituirajuća sjednica Sekcije brodara

Dana 11.12.2019. je u prostorijama Hrvatske obrtničke komore održana konstituirajuća sjednica Sekcije brodara za mandatno razdoblje 2018. - 2022. 

Predsjednik Sekcije brodara je Davor Mrakovčić, potpredsjednik Jakov Kolanović, a sjednici su prisustvovali i članovi Marino Mahić, Nikša Kulišić i Tonči Dujmović.

Točkama dnevnog reda ove sjednice, obuhvaćena je aktualna problematika s kojom se ovaj sektor susreće.
Raspravljalo se o pitanju neujednačenosti u cijenama Lučkih uprava. Isto tako, velik je problem i to što se domicilnim brodarima naplaćuje cijena bez iskazanog PDV-a, dok je stranim brodarima u cijenu uključen PDV. Članovi Sekcije usuglasili su se kako bi se dužina turističke sezone trebala uskladiti prema periodu u kojem dolazi do poskupljenja autocesta (15. lipanj – 15. rujan).

Nepostojanje kategoriziranih luka zadaje velike probleme hrvatskim brodarima. Po pitanju zbrinjavanja otpadnih voda, istaknuto je kako ne postoji dovoljan broj mjesta na kojima je to dozvoljeno. Prijedlog Sekcije je da se prema Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture uputi apel da se kontrola zbrinjavanja smeća i otpadnih voda ne odnosi na male brodare, u periodu dok se ne osigura dovoljan broj mjesta na kojem je to zbrinjavanje dopušteno.
Kao važnu činjenicu članovi Sekcije istaknuli su nužnost promjene definicije broda i brodice, odnosno usklađenje s EU direktivom: brodica je do duljine 24m, a iznad toga je brod.

Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr