Obrtničke novine

Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije prilika je za unaprjeđenje položaja obrtništva

Hrvatska obrtnička komora uključila se u aktivnosti vezane uz predstojeće predsjedavanje.

Prvu polovicu 2020. godine obilježit će hrvatsko predsjedavanje Vijećem Europske unije. Kako je jedna od prioritetnih premisa u periodu predsjedavanja održivo i uključivo gospodarstvo, otvara se jedinstvena prilika za promociju i snažnije zastupanje hrvatskih interesa. Prilika je to za bolje pozicioniranje i unaprjeđenje hrvatskog obrtništva, kako bi se iskoristio puni potencijal europskog tržišta.

Stoga se Hrvatska obrtnička komora već uključila u aktivnosti vezane uz hrvatsko predsjedavanje, pa će se tako 14. studenog upravo u prostorijama HOK-a održati sastanak predsjedništva Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO), a nakon sastanka slijedi konferencija „Demografski izazovi u Europskoj uniji“ koju će otvoriti predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Luca Jahier, a uvodnu riječ će održati ministrica demografije, mladih i socijalne politike Republike Hrvatske Vesna Bedeković.

Delegacija Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Dragutinom Ranogajcem danas sudjeluje na Hrvatskom gospodarskom danu u Münchenu, kojeg organizira Obrtnička komora Münchena i Gornje Bavarske. Ove dvije komore imaju dugogodišnju uspješnu suradnju, a današnji radni posjet usmjeren je na intenziviranje gospodarskih aktivnosti kao i razmjenu primjera dobrih praksi u području obrtništva.

Također, danas je glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić na sastanku EGSO-a u kategoriji za malo i srednje poduzetništvo, obrt i obiteljski posao održala izlaganje na temu „MSP za vrijeme predsjedavanja Hrvatske Vijećem EU“.

Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr