Obrtničke novine

Održana 4. sjednica Skupštine Hrvatske obrtničke komore

U Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika 10. prosinca 2019. godine održana je 4. sjednica Skupštine Hrvatske obrtničke komore.  


Predsjednik Dragutin Ranogajec na početku je pozdravio okupljene članove Skupštine i napomenuo da iako se dogodilo više pozitivnih pomaka za poslovanje obrtnika u 2019. godini, posla na unaprjeđenju povoljnog poslovnog okvira još uvijek ima. Ranogajec je kazao da Hrvatska obrtnička komora očekivane izmjene i dopune Zakona o obrtu pozdravlja, a osobito one koje se odnose na produljenje trajanja sezonskih obrta, kao i one koje se odnose na podizanje kvalitete obrazovanja za obrtnička zanimanja.    
 
Nakon uvodnog pozdrava predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca, članovima Skupštine obratila se pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Ana Mandac, koja je pohvalila odličnu suradnju između Hrvatske obrtničke komore i resornog ministarstva. Mandac je istaknula da su se zajedničkim naporima Hrvatske obrtničke komore i Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta osigurali dvostruko veći iznosi stipendija za sljedeću godinu, za učenike koji se školuju po Jedinstvenom modelu obrazovanja. Također je naglasila važnost projekta promocije poduzetništva u kojem je Hrvatska obrtnička komora vrijedan partner.  
 
Radni dio sjednice vodio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Na samom početku glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić predstavila je najznačajnije aktivnosti komore za 2019. godinu. Skupština Hrvatske obrtničke komore, a na prijedlog Upravnog odbora HOK-a donijela je odluku da će komorski doprinos za članove Hrvatske obrtničke komore biti 1.9 % od osnovnog osobnog odbitka. Članovi Skupštine izglasali su Program rada HOK-a za 2020. godinu te prijedlog Financijskog plana HOK-a za 2020. godinu.

Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr