Obrtničke novine

Sekcija drvoprerađivača dobila predstavnike pri Hrvatskoj obrtničkoj komori

Drvoprerađivačka industrija radno je intenzivna industrija i najveći izvoznik u Hrvatskoj te bilježi stalan rast prihoda i plaća. Potencijal sektora je velik, stoga je rad na njegovom unaprjeđenju najbolji ulog u gospodarsku budućnost Hrvatske.

Predstavnici drvoprerađivačke industrije odlučili su oformiti sekciju unutar Hrvatske obrtničke komore te legitimnim instrumentima raditi na razvoju industrije i rješavanju problema. Ovaj segment hrvatskog gospodarstva predstavlja preko 1500 obrtnika raspoređenih po ruralnim sredinama pri čemu zapošljavaju veliki udio radno aktivnog stanovništva i kao takvi ključni su za gospodarstvo lokalne zajednice.

Jedna od glavnih tema prve sjednice Sekcije drvoprerađivača bili su uvjeti nastali potpisivanjem Pisma razumijevanja i njihova provedba. Pismo razumijevanja propisuje uvjete za sektor obrade drva kojim se osigurava stabilna količina sirovine te se postavlja temelj za ugovaranje okvirnih i godišnjih ugovora za kupoprodaju trupaca. Sektor obrtništva u ovom segmentu slabo je zastupljen, a to dovodi do nezadovoljstva obrtnika zbog otežanog pristupa informacijama i smanjene transparentnosti u donošenju ključnih odluka za sektor. Stoga će jedna od glavnih zadaća Sekcije biti osiguravanje bolje provedbe raspodjele sirovina za obrtnike iz drvoprerađivačkog sektora.

Članovi Sekcije jednoglasno su za predsjednicu Sekcije izabrali Kseniju Kolarević, vlasnicu obrta „Koleks“ iz Molva, a za potpredsjednika izabran je Branimir Unger, vlasnik obrta „Radiona za obradu drveta“ iz Bjelovara.  Složni su u tome da unutar struke postoje specifični problemi i interesi te ih namjeravaju artikulirati preko Sekcije koja će imati zadaću slušati stvarne potrebe svojih kolega. Također, tražit će model kako bi se u proces rada Povjerenstva za praćenje provedbe Pisma razumijevanja uključili i predstavnici Hrvatske obrtničke komore.

Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr