Obrtničke novine

Hrvatski zavod za zapošljavanje: dostavljate samo potrebnu dokumentaciju!

Hrvatski zavod za zapošljavanje odgovorio je na upit Hrvatske obrtničke komore vezano uz dostavu dokaza o isplati plaća za ožujak 2020. godine.
Brojni su upiti obrtnika ovih dana oko dostave dokaza o isplati plaća za ožujak 2020. godinu za korisnike mjera – dostavljaju se NEPOTREBNO kopije izvoda, platne liste, čak i JOPPD obrazac te smo zamoljeni još jednom ponoviti upute.
Dakle, NIJE potrebno dostaviti JOPPD obrazac! Potrebno je sa JOPPD obrasca prepisati oznaku izvješća Obrasca JOPPD u kojem je iskazana isplata plaće za ožujak te popis radnika u skraćenom obliku - ime, prezime i OIB. Sve druge podatke aplikacija će „dohvatiti“ sama.
Ako ste vlasnik paušalnog obrta i prijavljeni ste u obrtu označit ćete da niste obveznik JOPPD obrasca i dostaviti podatke o svom imenu, prezimenu i OIB-u, a ukoliko imate i zaposlene radnike potrebno je za njih dostaviti oznaku JOPPD obrasca te podatke o imenu, prezimenu i OIB-u u drugom slanju.
Dosta je obrtnika koji su dokumentaciju za ožujak dostavili putem e-maila ili poštom – ti se obrtnici trebaju prvo registrirati u aplikaciji i nakon toga aktivirati korisnički račun klikom na link u e-mailu koji će vam HZZ poslati nakon registracije. Nakon ponovne prijave u aplikaciju bit ćete u mogućnosti provjeriti status prema OIB-u obrta za koji ste predali zahtjev.
Dokaz o isplati plaće nećete moći predati ako za navedeni OIB nema predanog zahtjeva ili ako je za navedeni OIB zahtjev za ožujak bio predan ali je odbijen. Navedenu provjeru potrebno je napraviti za svaki zahtjev koji niste predali putem web aplikacije (on-line).
Vodite računa da vam potpora NEĆE biti isplaćena za travanj ukoliko ne postupite po gore navedenim uputama za ožujak najkasnije do 05.05.2020.
Do sada je HZZ obradio više od 35.000 dokaza o isplati za ožujak, a u tijeku je i zaprimanje novih zahtjeva za pristup mjerama za mjesec travanj, što dodatno govori o uspješnom funkcioniranju HZZ-ove aplikacije.  


Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr