Obrtničke novine

Hrvatska obrtnička komora uspješno izradila 50 standarda zanimanja - polazišnih dokumenata za izradu novih školskih kurikuluma

Hrvatska obrtnička komora od 2019. godine kao partner sudjeluje u ESF projektu „Implementacija Hrvatskog kvalifikacijskog okvira i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“ koji provodi Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

U okviru projekta Hrvatska obrtnička komora uspješno je izradila 50 standarda zanimanja koji su odobreni od strane stručnih povjerenstava te upisani u Registar Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Standardi zanimanja temeljni su dokumenti kojima se definiraju ključni poslovi pojedinih zanimanja te kompetencije potrebne za obavljanje tih poslova. Na temelju standarda zanimanja izrađuju se standardi kvalifikacija te obrazovni programi.

Hrvatska obrtnička komora u izradu standarda uključila je više od 600 stručnjaka u pojedinim zanimanjima, najvećim dijelom obrtnika i poduzetnika, čime je gospodarski sektor dobio izravnu priliku utjecati na prilagodbu obrazovnog sustava potrebama tržišta rada.

U svrhu dodatne promocije stručnjaka koji su izradili standarde zanimanja, Hrvatska obrtnička komora organizirala je i promotivno događanje u svibnju 2022. godine, na kojem su stručnjacima dodijeljene zahvalnice za njihov trud i angažman bez kojeg kvalitetna izrada ovih dokumenata ne bi bila moguća.

Svi standardi zanimanja koje je izradila Hrvatska obrtnička komora dostupni su na poveznici: https://hko.srce.hr/registar/ustanova/detalji/303729.

 

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr