Obrtničke novine

Održana konstituirajuća sjednica Sekcije prijevoza putnika u cestovnom prometu

U prostorijama Hrvatske obrtničke komore 14. siječnja je održana konstituirajuća sjednica Sekcije prijevoznika putnika u cestovnom prometu. U ovom mandatu predsjednica sekcije je Melita Abičić, a članovi su Miljenko Filipčić, Darko Baričević, Tatjana Kušić i Boško Vojnović. U uvodnom dijelu sjednice članovi Sekcije upoznati su s načinom i Pravilnikom rada cehova i sekcija HOK-a te Zakonom o obrtu.

Tokom sjednice bila su dotaknuta i pitanja praktične prirode i problematike s kojom se prijevoznici nose, poput nedostatka radne snage, osvrta i pridržavanja odredbi u vezi starosti vozila te prijedloga izmjene Zakona o prijevozu i cestovnom prometu s naglaskom na prijevoz putnika. Članovi Sekcije izrazili su nezadovoljstvo visinom PDV-a, dodavši kako smatraju da s aktualnom visinom istoga ne mogu biti konkurentni u okruženju. Uvođenje obveze vođenja Knjige putnih listova za tuzemni promet predstavlja dodatni administrativni posao. Stav Sekcije je kako bi se prijevoznike trebalo rasteretiti od novih poslova, a uvođenje spomenute obveze svakako je jedan od njih. Osim toga, istaknuto je kako je nužno postrožiti kontrole stranih prijevoznika koji prevoze putnike na teritoriju Republike Hrvatske. Prije svega, to se odnosi na kontrolu plaćanja PDV-a za usluge obavljene na području Republike Hrvatske.

Izvor:www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr