Obrtničke novine

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha za poljodjelstvo i slatkovodno ribarstvo

U petak, 22. studenog u 11:00 sati, održala se 1. konstituirajuća sjednica Ceha za poljodjelstvo i slatkovodno ribarstvo, u prostorijama Hrvatske obrtničke komore.

Predsjednik Ceha za novo mandatno razdoblje je Mato Brlošić, koji je na početku sjednice napomenuo kako će ova prva sjednica poslužiti za određivanje temeljnih problema i aktivnosti o kojima će se ubuduće raspravljati na Cehu.

Na sjednici se raspravljalo o nedostacima Zakona o poljoprivrednom zemljištu te o potrebi njegove izmjene, ponajviše po pitanju zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, gdje određeni broj poljoprivrednika uzima u zakup državno zemljište i dobiva velike poticaje na površinu zemlje, a na njoj proizvode vrlo malo ili gotovo ništa. Ceh smatra da bi svi korisnici koji su zakupili poljoprivredno zemljište od države trebali biti obvezni podnositi izvješća o tome što su proizveli na zemljištu i koliko su to proizveli.
Raspravljalo se i o problemu u vinogradarstvu, odnosno problemu prodaje vina na crno pošto nisu svi vinogradi upisani u registar i ne zna se stvarno stanje proizvodnje vina. Zaključeno je da će se od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zatražiti podaci o svim poljoprivrednim obrtima kako bi se znalo stvarno stanje u sektoru i da će se po spomenutim i ostalim aktualnim pitanjima zatražiti sastanak s Ministricom poljoprivrede.

Izvor:www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr