Obrtničke novine

Kolektivni ugovor za graditeljstvo - druge i treće izmjene - proširenje primjene

U NN 115/20 objavljena je odluka o proširenju primjene drugih i trećih izmjena Kolektivnog ugovora za graditeljstvo (obje su donesene tijekom 2020. godine) na sve poslodavce u toj branši. Osnovni kolektivni ugovor i prva dopuna već su ranije prošireni i primjenjivali su se na sve poslodavce u građevinarstvu.

Odluka o proširenju primjene primjenjuje se od 1.11.2020. godine, što znači da obrtnici i poslodavci koji nisu članovi udruga potpisnica primjenjuju nove, usklađene iznose neoporezivih naknada i nove tarifne stavke plaća od tog dana.

Napominjemo da su to najniži iznosi koje poslodavac treba isplatiti, a prema odluci poslodavca oni mogu biti viši od navedenog.

U prilogu se nalazi sažetak najvažnijih odredbi Kolektivnog ugovora sa svim izmjenama i dopunama (materijalna prava), ali i cijeli tekst KU (počišćeni tekst do druge izmjene) i treću izmjenu KU, kako bi se moglo ispravno primijeniti njegove odredbe.

Sažetak KU Graditeljstvo

Kolektivni ugovor za graditeljstvo

Kolektivni ugovor o izmjenama i dopunama Kolektivnog ugovora za graditeljstvo

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr