Obrtničke novine

Edukacija – Zaštita od internetskih prijevara

Poštovane/i,

prosljeđujemo pozivamo za sudjelovanje u edukaciji Zaštita od internetskih prijevara koja će se održati 26. travnja 2024. (petak) u 13 sati u prostorima HGK – Županijske komore Pula, Carrarina 5, Pula.

Edukaciju organizira Policijska uprava istarska u suradnji s HGK – Županijskom komorom Pula.

Cilj je edukacije u okviru nacionalne kampanje informirati poslodavce, poduzetnike i njihove zaposlenike o mogućim prijevarama na Internetu, pojavnim oblicima kibernetičkog kriminala te mjerama prevencije i zaštite.

Posljedice takvih prijevara su ozbiljne, dovode do financijskih gubitaka, a najučinkovitiji način zaštite je ponašanje koje se temelji na samozaštiti, a to se postiže informiranošću i educiranjem.

Na edukaciji će biti obrađene sljedeće teme:

  • prijevare s računima
  • direktorske prijevare
  • investicijske prijevare
  • prijevare prilikom online kupnje
  • phishing
  • mrežna krađa identiteta
  • lažne stranice banaka i dr.

Tematske cjeline pojasnit će se kroz konkretne primjere iz prakse.

U sklopu edukacije predstavit će se i preventivna kampanja Web heroj – koja se provodi pod sloganom „Ulovimo lika s weba koji tvoje eure vreba

Interaktivnu edukaciju održat će Vedrana Milovan, policijska službenica za kibernetičku sigurnost Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske.

Predviđeno trajanje je 90 minuta, nakon čega je predviđeno vrijeme za pitanja.

Sudjelovanje na edukaciji je besplatno.

Interes za sudjelovanje potvrđuje se do 26. travnja do 10 sati dostavljanjem na e-mail kvitasovic@hgk.hr sljedećih podataka: naziv tvrtke/obrta, ime i prezime polaznika i funkcija.

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr