Obrtničke novine

Upute za predaju zahtjeva za Mjeru očuvanja radnih mjesta za kolovoz

Kako se pripremiti za što jednostavnije predavanje zahtjeva za Mjeru očuvanja radnih mjesta za kolovoz pri HZZ-u ?

- Napišite unaprijed tekstove ‘Razlog podnošenja zahtjeva’ i ‘Poduzete aktivnosti za očuvanje radnih mjesta’ u dokument na računalu. Kada dođete na korak 2., s kopiraj-zalijepi prebacite napisani tekst u odgovarajuća polja u obrascu;

- Preuzmite sa stranice HZZ-a Excel tablicu popisa radnika za koje tražite potporu i ispunite je! (tablica je dostupna na linku: https://mjera-orm.hzz.hr/…/hzz-popis-radnika-za-koje-se-tra…)
- Preuzmite sa stranice HZZ-a Izjavu o točnosti, ispunite i spremite u PDF format (Izjava je dostupna na linku: https://mjera-orm.hzz.hr/…/hzz-izjava-o-tocnosti-podataka-i…)
- Pripremite PDV obrazac lipanj 2020. i lipanj 2019. (ili veljača 2020. ako ne poslujete godinu dana)

- Ako niste obveznik predaje PDV obrasca, ili predajete kvartalna PDV izvješća, preuzmite s stranice HZZ-a tablicu usporedbe prihoda lipanj 2020. prema lipanj 2019. ili ako poslujete manje od godinu dana a predajete zahtjev u u kolovozu, preuzmite tablicu na linku: https://mjera-orm.hzz.hr/…/hzz-tablica-usporedba-prihoda-pr…).

- Provjerite da li koristite noviju verziju internet preglednika
- Provjerite da veličina svih dokumenata zajedno ne prelazi 20 Mb. (PDF i slikovne dokumente možete smanjiti povećanjem kompresije, uglavnom odabirom opcije kod spremanja koja se zove “Smallest file” ili “E-mail optimized”)

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr