Obrtničke novine

Na zahtjev HOK-a u Ministarstvu financija sastanak o paušalistima

Na zahtjev Hrvatske obrtničke komore danas je u Ministarstvu financija održan sastanak na temu postupanja Porezne uprave prema paušalistima.

Državni tajnik Zdravko Zrinušić, ravnatelj Porezne uprave Božidar Kutleša, predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec, predsjednica Sekcije računovođa HOK-a Đurđica Mostarčić te Igor Buzov predstavnik Inicijative Paušalisti održali su konstruktivan sastanak.

U razgovoru je utvrđeno da je preko 3700 obrtnika bilo obuhvaćeno nadzorom zbog sumnje na prikrivanje nesamostalnog rada. Oko 460 će dobiti rješenja da nezakonito koriste porezne pogodnosti uz mogućnost žalbe ukoliko smatraju da imaju osnove za istu, dok će 2900 obrtnika putem e-porezne zaprimiti obavijest o svom statusu, odnosno obavijest da ne krše zakonske propise.

Dogovoreno je da će se više poraditi na ujednačavanju prakse rada inspektora. Upravo je Hrvatska obrtnička komora upozoravala na zakonske odredbe koje ne bi smjele biti neprecizne i neodređene te stvarati pravnu nesigurnost i nestimulativno okruženje za obavljanje djelatnosti u kojem obrtnik nikada nije siguran postupa li ispravno.

HOK će dodatno dostaviti ponovljen zahtjev i u pisanom obliku.

Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr