Obrtničke novine

Održana 4. sjednica Ceha prijevoznika HOK-a

U prostorijama Hrvatske obrtničke komore 17. prosinca održana je 4. sjednica Ceha prijevoznika.

Točkama dnevnog reda nastojale su se obuhvatiti aktualne teme, ali i problemi s kojima se susreću hrvatski prijevoznici. Konstruktivna rasprava vodila se oko prve točke dnevnog reda koja se bavila nemogućnošću korištenja pojedinih graničnih prijelaza s Republikom Slovenijom za hrvatske prijevoznike.
S ministrom Butkovićem u 2019. godini u više su navrata održani sastanci zbog problema u poslovanju prijevoznika koji su nastali Odlukom Ministarstva infrastrukture Republike Slovenije od 1. lipnja ove godine kojom je zabranjeno korištenje pojedinih manjih graničnih prijelaza za vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5 tona. Od Ministarstva je tada traženo da  ulože svi napore kako bi se osiguralo neometano korištenje graničnih prijelaza sa Slovenijom za sve hrvatske prijevoznike, a ovaj problem bio je i razlog sastanka s Obrtno-podjetniškom zbornicom Slovenije ovog ljeta, kako bi se pronašlo rješenje protočnosti graničnih prijelaza između ove dvije države.
Na ovoj sjednici donesen je zaključak prema kojem će se od Ministarstva mora, prometa i infrastrukture opetovano tražiti odgovor vezan uz ovu problematiku. Također, osim Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Ceh prijevoznika uputit će inicijativu ministru gospodarstva, poduzetništva i obrta Darku Horvatu, kako bi i resorno ministarstvo dalo svoju podršku pri rješavanju ovog gorućeg problema hrvatskih prijevoznika. 
Razgovaralo se i o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu u kojem bi se u prvom kvartalu trebalo raspravljati u Hrvatskom saboru, a u nadolazećem periodu Ceh prijevoznika podnijet će prijedloge struke.

Odlučeno je kako će se 12. susret prijevoznika HOK-a održati 2. i 3. travnja 2020. godine u Šibeniku.

www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr