Obrtničke novine

HZJZ objavio Preporuke za rad fizioterapeuta u vanbolničkoj okolini i salona za masažu (30. travnja)

HZJZ je objavio Preporuke za rad fizioterapeuta u vanbolničkoj okolini i salona za masažu, koje možete preuzeti OVDJE.

Hrvatska obrtnička komora pripremila je za sve obrtnike koji započinju s radom u uslužnim djelatnostima gdje je izražen fizički kontakt Izjavu koju možete koristiti kao dopunu provedbi mjera zaštite radnika i potrošača u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ako ćete koristiti Izjavu, savjetujemo Vam da ispišete i na vidljivo mjesto u poslovnom prostoru istaknete Informacije o obradi osobnih podataka, kako biste upoznali klijente s njihovim pravima.
Izjavu i informacije možete preuzeti i isprintati.
Preporučamo da ispunjene Izjave čuvate za cijelo vrijeme provođenja zaštite uz pridržavanje epidemioloških preporuka, ovisno o pojedinoj uslužnoj djelatnosti.

*u dokumentu Preporuke za rad fizioterapeuta u vanbolničkoj okolini i salona za masažu, potkrala se greška pod točkom 2.4., odnosno umjesto za masere i fizioterapeute nalaze se upute za frizere.

Niže se nalazi ispravan tekst za navedenu točku.

2.4. Obavljanje usluge
Higijena ruku
Između klijenata obavezno oprati i dezinficirati ruke.

Zaštitna oprema
Tijekom cijelog postupka koristi se zaštitna oprema (maska koja prekriva usta i nos i jednokratni ogrtač za klijenta).

Maske za lice i rukavice za djelatnike

  • Djelatnicima se preporučuje nošenje maski za lice. Osim kirurških maski mogu se koristiti i platnene maske za lice. Rukavice se preporučuje nositi po uobičajenom protokolu.
  • Kirurške maske mijenjaju se nakon 3 sata nošenja, a platnene maske kada postanu vlažne.
  • Ako se ne može osigurati minimalni razmak od 1,5 metra, klijent i djelatnik moraju nositi barem masku koja prekriva usta i nos. Poslodavac je dužan osigurati zaštitu za zaposlenike i to u dovoljnim količinama. Viziri za lice mogu pružiti dodatnu zaštitu. Kirurške maske se mijenjaju nakon maksimalno 3 sata nošenja, a platnene maske za lice kada postanu vlažne.
  • Jednokratnu zaštitnu opremu (rukavice) potrebno je zamijeniti između svakog klijenta te pravilno odložiti u predviđene kante s odgovarajućim poklopcem.
  • U slučaju potrebe korištenja ručnika, potrebno je osigurati, kao i do sada, jedan ručnik za jednog klijenta te nakon upotrebe ručnik odložiti u spremnik s poklopcem te oprati na programu s visokim temperaturama (60°C ili više).
  • Nakon svakog klijenta obavezno se dezinficira stol odnosno druga površina na kojoj se obavlja fizikalna terapija ili masaža.
  • Tijekom pružanja usluge zaposlenik od klijenta drži najveću moguću udaljenost koja ne ometa obavljanje usluge.

IZJAVA potrošača u izvanrednim okolnostima _1_1.pdf

Informacije o obradi podataka - COVID-19_1.pdf

Izvor:www.hok.hr


Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr