Obrtničke novine

Najava i prezentacija natječaja za obrtnike: potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo

Do kraja 2023. godine očekuje se objava Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Potpora poduzećima za tranziciju na energetski i resursno učinkovito gospodarstvo“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, u okviru kojeg će se za bespovratna sredstva moći prijaviti i obrtnici pod uvjetom da imaju minimalno 10 zaposlenih u 2023. godini, utrošak energenata u odnosu na prihod veći od 2% te da je riječ o ulaganju u prihvatljivi sektor.

Odjel za projekte Hrvatske obrtničke komore planira organizirati predstavljanje natječaja s mogućnošću postavljanja pitanja. Ako ste zainteresirani za sudjelovanje na predstavljanju, molimo da se javite na e-mail cehovi@hok.hr.

U nastavku više informacija o samom Pozivu.

Popis prihvatljivih sektora je:

10          Proizvodnja prehrambenih proizvoda

11          Proizvodnja pića

13          Proizvodnja tekstila

14          Proizvodnja odjeće

16          Prerada drva i proizvoda od drva i pluta, osim namještaja

17          Proizvodnja papira i proizvoda od papira

18          Tiskanje i umnožavanje snimljenih zapisa

20          Proizvodnja kemikalija i kemijskih proizvoda

21          Proizvodnja osnovnih farmaceutskih proizvoda i farmac. pripravaka

22          Proizvodnja proizvoda od gume i plastike

23          Proizvodnja ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda

24          Proizvodnja metala

25          Proizvodnja gotovih metalnih proizvoda, osim strojeva i opreme

28          Proizvodnja strojeva i uređaja, d. n.

31          Proizvodnja namještaja

PRIHVATLJIVA ULAGANJA (primjeri): proizvodnja energije iz sunca i vjetra, dizalice topline zrak voda, kotlovi na čvrstu biomasu, oprema za ponovno korištenje sekundarnih sirovina i škarta koji nastaje u proizvodnom procesu i slično. Ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu u cilju postizanja energetski učinkovitije i ekološki prihvatljivije proizvodnje; primjerice oprema i strojevi, zamjena elektromotora, uvođenje frekventnih pretvarača i slično.

FINANCIRANJE: minimalna potpora iznosi 70.000,00 EUR, a do 75% ulaganja se financira iz bespovratnih sredstava (*ovisno o lokaciji ulaganja i veličini poduzetnika).

ROK ZA PRIJAVU PROJEKATA: lipanj 2024.

Foto: freepik.com

Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr