Obrtničke novine

Održan radni sastanak s predstavnicima Europskog gospodarskog i socijalnog odbora

Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec danas je u prostorijama HOK-a primio predsjednika Skupine poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Jaceka Krawczyka. Na radnom sastanku predsjednik Ranogajec, predstavio je predsjedniku Krawczyku i predstavniku Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Fulviu Bianconiu, način rada Hrvatske obrtničke komore i značaj koji ona ima za obrtništvo u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Ranogajec izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom uspješnom suradnjom sa Skupinom poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, za koju je ispred Hrvatske obrtničke komore zadužena glavna tajnica Violeta Jelić. Ova suradnja velika je prilika za promoviranje interesa i stavova hrvatskih obrtnika svim članicama Europske unije, zaključio je predsjednik Ranogajec.  Također, istaknuta je želja za daljnjim inzistiranjem i radom na procesu ulaska Hrvatske u Schengen, koji bi Hrvatskoj omogućio lakše poslovanje.

Predsjednik Skupine poslodavaca Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, Jacek Krawczyk predstavio je rad i glavnu svrhu Europskog gospodarskog i socijalnog odbora. Posebno je istaknuo mogućnosti koje za Hrvatsku predstavlja suradnja s Odborom te iznio da ista ne predstavlja samo sredstvo izražavanja mišljenja iz socijalnog dijaloga države članice, već da je kroz njegov rad omogućeno utjecanje na donošenje propisa Europske unije, koji bi poslovnom sektoru mogli uzrokovati probleme i poteškoće u radu. Predsjednik Krawczyk istaknuo je izniman doprinos koji radu Odbora pruža glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić.

Krawczyk se osvrnuo na predstojeće predsjedanje Republike Hrvatske Vijećem Europske unije te naglasio kako nam navedeno predstavlja veliku priliku za predstavljanjem drugim članicama EU, kako bi općenito bolje upoznale način funkcioniranja tržišta Republike Hrvatske. U predstojećem procesu EGSO će pružiti punu potporu i pomoć za sva moguća pitanja i nedoumice.

Za najavljenu Konferenciju za male i srednje poduzetnike koju će Hrvatska obrtnička komora održati iduće godine iskazao je interes te potvrdio svoje uključivanje u program iste.

Izvor: www.hok.hr


Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr