Obrtničke novine

Poziv na pristupanje Etičkom kodeksu u postupku zamjene hrvatske kune eurom

Svi poslovni subjekti koji posluju u izravnom odnosu s potrošačima pozvani su pristupiti Etičkom kodeksu, jer činom pristupanja svojim potrošačima jamče da neće neopravdano povećavati maloprodajne cijene te da će korektno preračunavati i iskazivati cijene i druge novčane iskaze vrijednosti. Od ključne je važnosti da svaki poslovni subjekt koji mu pristupi zaista posluje u duhu Etičkog kodeksa te na taj način kontinuirano doprinosi transparentnosti i zaštiti potrošača u procesu uvođenja eura.

Pristupanje Etičkom kodeksu omogućeno je od 16.08.2022. godine i biti će moguće sve do 31.12.2023.g.

Pristupanje Etičkom kodeksu je dobrovoljno i besplatno.

Za pristupanje potrebno je ući u aplikaciju Etičkog kodeksa na poveznici https://etickikodeks.mingor.gov.hr/#!/app/home , na dnu stranice kliknuti na „PRISTUPANJE ETIČKOM KODEKSU ZA POSLOVNE SUBJEKTE“, nakon čega se u sustav treba prijaviti koristeći NIAS vjerodajnice (koje se koriste i za ulazak u sustav „e-građani“).

Nakon toga pročitajte i popunite obrazac, a klikom na „pristupi“ potpisali ste prihvaćanje Etičkog kodeksa.

Popis poslovnih subjekata koji pristupe Etičkom kodeksu bit će javno dostupan na službenoj internetskoj stranici uvođenja eura na https://euro.hr/ .

Poslovni subjekt pristupanjem stječe pravo na postavljanje vizualne identifikacijske oznake (logotipa i slogana) Etičkog kodeksa na svoja prodajna mjesta i mjesta pružanja usluga. To uključuje i postavljanje oznake pri provođenju promotivnih i marketinških aktivnosti kao što su tiskanje letaka i kataloga, objave na internetskim stranicama i društvenim mrežama, mobilnim aplikacijama te u drugim medijima.

Potpisnici Etičkog kodeksa dobit će potreban broj vizualnih identifikacijskih oznaka za sve svoje poslovnice, a podjela istih obavljat će se putem Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore, odnosno za naše članove putem Udruženja obrtnika Bujštine.

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr