Obrtničke novine

Pripremiti realan i ostvariv plan za krizne situacije – proglasiti moratorij kredita i leasinga

Unatoč apelima Vlade Republike Hrvatske na leasing kuće i poslovne banke te druge financijske institucije na pokretanje moratorija kredita i leasinga, problem i dalje ostaje neriješen prijeteći potpunom nemogućnošću nastavka poslovanja. Problem nedostatka financijskih sredstava za podmirenje svih obveza na dugi će rok izuzetno negativno djelovati u smjeru zatvaranja velikog broja obrta koji već mjesecima posluju na granici isplativosti.

S ciljem pomoći hrvatskim obrtnicima u podmirivanju dospjelih obveza i nastavku normalnog poslovanja, Hrvatska obrtnička komora uputila je zahtjeve resornom ministarstvu kojima bi se:
• Zakonski osigurao proglas moratorija za ukupni anuitet (glavnica i redovna kamata, zatezna kamata i bilo koja druga vrsta naknade) prema obrtnicima i drugim gospodarskim subjektima u vrijeme posebnih okolnosti;
• Propisala opća pravila koja vrijede za sve gospodarske subjekte, pa tako i obrte, te koja ujednačavaju postupanje svih poslovnih banaka u posebnim i kriznim tržišnim okolnostima bez potrebe za kompliciranom procedurom.

 Izvor: www.hok.hr
 

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr