Obrtničke novine

SPORAZUM ISTARSKE KREDITNE BANKE UMAG D.D. I OBRTNIČKE KOMORE ISTARSKE ŽUPANIJE

Predstavnici Istarske kreditne banke Umag d.d. i Obrtničke komore Istarske županije potpisali su danas u prostoru Udruženja obrtnika Poreč Sporazum o poslovnoj suradnji za 2022. godinu, što je nastavak uspješne suradnje iz prethodnih godina. U ime Istarske kreditne banke Umag d.d., Sporazum je potpisao predsjednik Uprave g. Miro Dodić, a u ime Obrtničke komore Istarske županije, njezin predsjednik g. Robert Momić. Potpisivanjem ovog Sporazuma obrtnicima na području Istre, članovima Obrtničke komore Istarske županije, osigurani su povoljniji uvjeti kreditiranja. Kao banka s dugogodišnjom tradicijom, IKB Umag d.d. oduvijek je posebno pratila razvoj malog i srednjeg poduzetništva i obrtništva na ovim prostorima.

Zajedničkom suradnjom IKB Umag d.d. i Obrtničke komore Istarske županije, obrtnicima članovima Komore na raspolaganju su sljedeće kreditne linije: kratkoročni krediti za obrtna sredstva i revolving krediti s rokom otplate do 12 mjeseci, krediti za pripremu turističke sezone, te dugoročni krediti za financiranje trajnih obrtnih sredstava s rokom otplate do 5 godina, dugoročni krediti za nabavu opreme s rokom otplate do 7 godina, te dugoročni krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih i/ili poslovnih objekata s rokom otplate do 12 godina.

Dugoročni krediti odobravat će se s valutnom klauzulom u EUR uz kamatnu stopu već od 1,93% i bez valutne klauzule uz kamatnu stopu već od 3,00%. Uz valutnu klauzulu u EUR odobravat će se krediti za trajna obrtna sredstva s rokom otplate do 5 godina, za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme na rok otplate do 7 godina te krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih i/ili poslovnih objekata na rok otplate do 12 godina. Bez valutne klauzule na raspolaganju su krediti za trajna obrtna sredstva i krediti za nabavu opreme ili pojedinih dijelova opreme na rok otplate do 5 godina.

Što se tiče kratkoročnog financiranja, a s obzirom na značaj problematike naplate potraživanja, odnosno likvidnosti, na raspolaganju su krediti za obrtna sredstva i revolving krediti bez valutne klauzule. Najniža kamatna stopa po kratkoročnim kreditima odnosi se na kredite za pripremu turističke sezone i iznosi 3,25%.

Naknada za obradu kreditnih zahtjeva također je znatno niža od redovne te iznosi 0,40% od iznosa kredita za kratkoročno financiranje odnosno 0,80% od iznosa kredita za dugoročno financiranje.

Banka će obrtnicima odobravati MasterCard Business kreditnu karticu bez upisnine i članarine za prvu godinu korištenja.

Također, Banka će obrtnicima koji ugovore korištenje usluge Mobilnog bankarstva – mIKB Business, omogućiti do 31. prosinca 2022. godine korištenje te usluge bez obračuna i plaćanja mjesečne naknade.

Istarska kreditna banka Umag d.d. male i srednje poduzetnike i obrtnike smatra vrlo važnim poslovnim subjektima na području Istarske županije. Na ovaj se način želi omogućiti održavanje likvidnosti, očuvanje i otvaranje novih radnih mjesta i daljnji razvoj obrtništva i poduzetništva na našem području kao temeljnom faktoru budućeg razvoja Istre i šire regije, a time i boljeg standarda svih građana ovog područja na kojem djeluje Obrtnička komora Istarske županije.

http://www.ikb.hr/hr/krediti-za-clanove-obrtnicke-komore-istarske-zupanije-0

Također za istaknuti je JUNIOR START PAKET za mlade namijenjen klijentima do 28 godine starosti. Više informacija možete pronai na poveznici:

http://www.ikb.hr/hr/junior-start-komplet-proizvoda-za-mlade-do-28-godina

Za sve ostale infomacije možete se obratiti kontakt osobama:

Josip Travan   052/ 702-360  GSM. 099 457 95 26

Biserka Franković  052/645-999  GSM. 099 531 64 69

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr