Obrtničke novine

Olakšati prijenos poslovanja na novu generaciju

Prijenos poslovanja u obrtu na novu generaciju složen je proces u pravnom, financijskom, poreznom i organizacijskom smislu te često predstavlja kritičnu fazu koju velik broj obrta ne uspijeva prebroditi. Prepreke prijenosu obrta i nedovoljno definirani i zakonski uređeni postupci često imaju za posljedicu zatvaranje obrta. Zatvaranjem obrta gube se radna mjesta. Zaustavimo iseljavanje mladih i olakšajmo im nastavak poslovanja u obiteljskom obrtu.
S ciljem olakšavanja prijenosa obrta na mlađu generaciju, Hrvatska obrtnička komora uputila je zahtjeve resornom ministarstvu kojim traži:

• Donošenje zakona o obiteljskom poduzetništvu, s posebnim naglaskom na program razvoja i strategija, olakšice i poticaje za obiteljsko poduzetništvo kako bi se isti lakše odlučili na nove ili veće poslovne poduhvate, a sve u svrhu daljnjeg razvoja obrtništva u Republici Hrvatskoj i zadržavanju budućih generacija;
• Propisivanje poreznih olakšica kako bi se osiguralo da visoki porezi ne budu razlog zatvaranja obrta;
• Prilagodbu poreznih propisa načinu poslovanja u obrtu i oporezivanju dohotka, a u dijelu u kojem je reguliran prijenos gospodarske cjeline.

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr