Obrtničke novine

Izvješće o privremenoj nesposobnosti/spriječenosti za rad

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) putem svojih mrežnih stranica obavijestio je poslodavce koji podnose zahtjeve za povrat isplaćene naknade plaće za vrijeme privremene nesposobnosti odnosno spriječenosti za rad za radnike putem poslovnog portala HZZO-a e-Zdravstveno da nisu obvezni posjedovati tiskanicu »Izvješće o privremenoj nesposobnosti/spriječenosti za rad« (Izvješće) u papirnatom obliku. Poslodavci su upućeni da od radnika ne traže Izvješća u papirnatom obliku budući da su im svi podaci potrebni za obračun i isplatu naknade plaće dostupni putem poslovnog portala HZZO-a. Obavijest HZZO-a dostupna je ovdje. 

Izabrani doktor obiteljske (opće) medicine, odnosno ginekolog koji je utvrdio početak i prestanak privremene nesposobnosti za rad osiguranika, dužan je izdati tiskanicu Izvješća ako poslodavac nije u sustavu e-Zdravstveno, kao i na zahtjev osigurane osobe.

Foto: freeepik.com

Izvor: www.hok.hr

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr