Obrtničke novine

Krajem kolovoza održava se cvjećarska radionica u Kastvu

Nakon uspješno održane radionice u ožujku „Buđenje prirode“, koju je organizirala Sekcija cvjećara Hrvatske obrtničke komore, s iznimnim zadovoljstvom pozivamo vas na novu radionicu. 

Ona će se održati 29. kolovoza s početkom u 10:00 sati u Kastvu. Na radionici će se prezentirati radovi vezani za nadolazeću sezonu vjenčanja i blagdana Svih svetih.

Radionicu će voditi:

  • Bollingh Frank, floral designer, poznati Belgijski florista. Na stranici https://www.botanicus.be/portfolio/ možete pronaći radove i podrobnije informacije o ovom vrsnom Belgijskom floristu;
  • Blaženka Omrčanin, priznata vlasnica cvjećarskog obrta te članica Sekcije cvjećara Hrvatska obrtničke komore;
  • Suzana Lonjak, hrvatska predstavnica na Europskom prvenstvu cvjećara te dugogodišnja vlasnica cvjećarskog obrta.

Adresa održavanja radionice je Žegoti 5, 51215 Kastav, u novootvorenoj poslovnici Maxterra Deco.

Radionica je praktičnog karaktera i sudionicima daje uvid u izradu aranžmana od početka do finalnog proizvoda.

Informacije o načinu prijave nalaze se na letku u nastavku pa vas pozivamo da pratite naše stranice gdje ćemo objaviti finale radove nakon završetka radionice.

O PREDAVAČIMA/CAMA:

  • Suzana Lonjak, hrvatska predstavnica na Europskom natjecanju cvjećara te vlasnica cvjećarskog obrta Mozaik cvjetnog dizajna iz Osijeka

„Kroz godine pohađala sam edukacije poznatih svjetskih majstora cvjećarske struke i bila sudionik raznih natjecanja florista na kojima sam osvojila mnoge nagrade.

Ovaj krasan posao kojim se bavim više od 25 godina za mene je prava umjetnost, kao što je i slikanje kojim se bavim u slobodno vrijeme.

Pobjednica sam posljednjeg održanog državnog natjecanja cvjećara Hrvatske i pripremam se za Europsko natjecanje florista u Poljskoj.“

  • Blaženka Omrčanin, priznata vlasnica cvjećarskog obrta te članica sekcije cvjećara Hrvatska obrtničke komore iz Vinkovaca, vlasnica cvjećarnice Frezija

„Završila sam poljoprivrednu šumarsku školu u Vinkovcima za zvanje vrtlar nakon čega počinjem raditi u struci. Sad već davne 1993. godine otvaram vlastiti obrt. Svoje znanje sam usavršavala na seminarima i radionicama koje su vodili priznati cvjetni dizajneri popout Gregora Lerscha, Neila Whittakera, Araika Galstyana te mnogih drugih.

Cvjećarima je edukacija jako važna, a različiti su načini stjecanja znanja – preko stručne literature do obilaska međunarodnih sajmova koji prate najnovije trendove. Moja ljubav prema ovom poslu rezultirala je brojnim priznanjima struke. “

  • Bollingh Frank, belgijski florist, vlasnik cvjetnog ateljea BOTANICUS u gradu Landen, Belgija. Više informacija o samom poslu i njemu te njegovim radovima na www.botanicus.be. Tijekom godina nastupao je na raznim natjecanjima od kojih treba izdvojiti osvajanje belgijskog prvenstva tri puta te prvo mjesto na KNFB Cupu. Bio je član sudačke komisije na talijanskom juniorskom prvenstvu. Surađuje kao stručni suradnik s mnogobrojnim stručnim časopisima u svojoj zemlji te inozemstvu. Svoje znanje i vještine prenosi na seminarima i radionicama koje je imao u Bruxellesu, Parizu, Budimpešti, Beču, Milanu, Amsterdamu, Moskvi, Dublinu, Poljskoj, Makedoniji, Crnoj Gori kao i mnogim drugim zemljama i gradovima. Kao umjetnik cvijeća svoj stil rada može opisati elegantnim, romantičnim, nježnim i vrlo detaljnijim. Uvijek je spreman saslušati želje klijenata u vezi s kreacijama i zadacima.
 
radionica

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr