Osnovni tečaj pripremanja talijanske kave
U dogovoru s SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) autoriziranim trenerom Domagojem Trusićem organizira se osnovni tečaj za pripremanje talijanske kave. Termin tečaja: 25.-26.5.2017. Mjesto održavanja: Obrtnički dom, Partizanska 5a, Poreč Min. Broj polaznika: 8 Max. broj polaznika: 18 Predavač i ispitivač: SCA autorizirani trener Domagoj Trusić Supredavač: dr.sc. Luka Perman, pred. Naziv strukture predavanja : 7 M espresso Tečaj Vas kroz 6 školskih sati bez demagogije o povijesti kave ili ritualima vodi kroz 7 točaka koje su ključne za izradu istog: 1. Miscela e Tostatura – mješavina , porijeklo i prženje 2. Macinatura – mlinac i mljevenje 3. Machina – aparat za espresso 4. Misura – mjera i normativi 5. Mano – ruka konobara tj. tehnike kuhanja 6. Manutencione – održavanje i čišćenje opreme 7. Motivacione – motivacija za pripremu espressa Broj školskih sati : 3 sata teorija i 3 sata praktična nastava te 1 sat ispit Vrijeme: 9-12h i 14-17:30h Tečaj je najprodavaniji tečaj u Europi za osnove kuhanja espressa te standardizaciju proizvoda i teksturiranje mlijeka te je u 6 godina prošlo preko 2000 kandidata. Predavanja su prilagođena radu u smjenama te će se vršiti u dvije grupe : jutarnja i popodnevna. Espresso je najfrekventniji proizvod u Vašim objektima i sudjeluje u stvaranju percepcije gostiju o Vama te je uistinu više Vaš proizvod nego od robne marke koju koristite a povećanjem kvalitete osiguravate značajnu dobit direktnu i indirektnu za Vaš objekat i sebe same kao djelatnike . Cijena po polazniku : 750,00 kuna + PDV (cijena uključuje polaganje i diplomu). ČLANOVIMA UDRUŽENJA ODOBRAVA SE 20% POPUSTA NA IZNOS TEČAJA. PRIJAVA NA TEČAJ PRIMA SE DO ČETVRTKA 24.5.2017. PRIJAVU S PODACIMA O NAZIVU OBRTA, IMENU I PREZIMENU POLAZNIKA TEČAJA, KONTAKT BROJU MOBITELA MOLIMO POŠALJITE MAILOM: sekcije@udruzenjeobrtnikabujstine.hr ili telefonom 052/741-851. Više o Speciality Coffee Association of Europe na: http://www.scae.com/home.




