Obrtničke novine

Erasmus + Master 4.0: Hrvatska obrtnička komora započela novi projekt za unaprjeđenje majstorskih ispita

U Ljubljani je 10. i 11. listopada održan prvi transnacionalni projektni sastanak u sklopu projekta Erasmus + Master 4.0: Unaprjeđenje majstorskih ispita. Koordinator projekta je Hrvatska obrtnička komora, koja projekt provodi s partnerima iz Hrvatske (Visoko učilište Algebra), Slovenije (Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije), Sjeverne Makedonije (Zanatska komora Skopje, udruga Sretan Život) i Crne Gore (Zanatsko-preduzetnička komora Crne Gore). 

Cilj projekta je unaprijediti pripremu i provedbu majstorskog ispita unaprjeđenjem ispitnih pitanja i programa te uvođenjem online platforme za pripremu i provedbu majstorskog ispita. S obzirom da se majstorski ispiti sastoje od 4 dijela u svim partnerskim državama, partneri će zajednički raditi na unaprjeđenju programa i pitanja, a posebno za opće dijelove ispita koji su slični u svim partnerskim državama. Osim toga, partneri će raditi na unaprjeđenju stručno-teorijskih dijelova ispita za pojedina zanimanja. 

Paralelno će se odvijati aktivnost izrade online platforme za pripremu i polaganje dijela, koja će imati i poseban dio koji će biti otvoren javnosti, kako bi se što više ljudi moglo upoznati s majstorskim ispitom. Prvi ispiti putem ove platforme provest će se u 2021. godini. Projektom će se, osim unaprjeđenja samih ispita, ojačati kapaciteti institucija koje ispite provode.

Projekt traje 28 mjeseci, a s provedbom je počeo 1. rujna 2019. Ukupni iznos odobrenih bespovratnih sredstava iznosi 215.870,00 EUR.

Osim u okviru ovog projekta Hrvatska obrtnička komora unaprjeđuje majstorske ispite i putem organizacije seminara za članove ispitnih komisija za majstorske ispite za praktični dio ispita. Provedba seminara započela je ove godine, a do sad je održano ukupno 5 seminara.

Izvor: www.hok.hr

 

Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr