Obrtničke novine

HOK partner na projektu „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda Upravi za tržište rada i zapošljavanje za provedbu projekta „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“. Ugovor ukupne vrijednosti 25.015.165,00 kuna potpisali su ministar rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marko Pavić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar i pomoćnica ministra Marija Knežević Kajari. Projekt „Implementacija HKO-a i razvoj alata u povezivanju obrazovanja i tržišta rada“ za cilj ima značajnije povezati tržište rada i sustav obrazovanja provedbom HKO-a kroz razvoj standarda zanimanja. Provedba projekta odvijat će se u suradnji s partnerima Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, Hrvatskom obrtničkom komorom i Strukovnom udrugom djelatnika u upravljanju ljudskim resursima – CENTAR HR te će trajati 48 mjeseci. U okviru projekta predviđena je izrada 200 standarda zanimanja za strukovna zanimanja i područje obrazovanja odraslih, uspostava novog internetskog sučelja, revizija i izrada nove Ankete o standardu zanimanja te Smjernica za izradu standarda zanimanja, izrada unaprijeđene Metodologije za izradu tumačenja profila sektora i izrada 15 novih profila sektora, nadogradnja analitičke platforme i publiciranja podataka, ažuriranje NKZ-a (Nacionalne klasifikacije zanimanja), implementacija ESCO-a (Europske klasifikacije vještina, kompetencija, kvalifikacija i zanimanja) u NKZ te izrada aplikacije za regulirane profesije. Izvor: Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Izvor: www.hok.hr


Udruženje Obrtnika Bujštine - UOB

Portal Udruženja obrtnika bujštine gdje možete pronaći sve važne i relevantne vijesti vezane za vaš obrt na području grada Umaga, Buja i Novigrada.

Udruženje Obrtnika Bujštine svojim radom doprinosi zbližavanju svojih članova te razmjeni poslovnih ideja, riješavanju njihovih problema i ostavrivanju zajedničkih interesa.

KONTAKT INFO

Adresa : Pozioi 2, ,52470 Umag

Telefon : +385 52 741 851

Mobitel :

E-mail : udruzenje-obrtnika-bujstine@pu.t-com.hr