ConPasta - 14.-16. Studenog 2013. Internacionalni kongres tjestenine
Pred nama je III internacionalni kongres sutohtonih tjestenina „Conpasta“. Ove godine smo dali nove teme, sadržaje i gastronomsku raznolikost. Gostuje 11 zemalja, 8 predavača, degustirat ćemo 80 vrsta jela. Izdvajamo...
Po prvi puta ćete iz prve ruke od predavača dr. Petera Raspora slušati o tjesteninama svijeta, jer on je osobno bio gotovo u većini zemalja, kušao ih, degustirao i snimio.
Kušat ćete po prvi puta neke od originalnih tjestenina iz Tunisa. Pripremili smo (po prvi puta u Istri) promociju poljičkog soparnika. Kušat ćemo originalni slavonski čobanac s domaćom tjesteninom.
Mađarski kuhari pripremaju svoj glasoviti mađarski gulaš s posebnom tjesteninom. S posebnim zanimanjem očekuje se večer istarske tjestenine.
Sva predavanja su na hrvatskom jeziku. Dolazi nam kao gost i kuhar (ravioli aperto) predsjednik Udruge kuhara grada Trsta, zatim šef kuhinje hotela restorana "Checco il Pastaio" iz Padove koji će pripremiti originalnu domaću svježu talijansku tjesteninu.
Kušat ćemo izvrsne slovenske tjestenine s područja Primorske. Conpasta je postala nezamjenjivi čimbenik i preferiranju tjestenina za koje kažu da su srce gastronomije.
Dođite u Umag na veliku „pašta feštu“.
Prijavnica
Program
INTERNATIONAL PASTA CONGRESS
UMAG, ISTRIA, CROATIA, Hotel Melia Coral*****
14.- 16. 11. 2013.