26. Kongresa ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore
Osobita nam je čast i zadovoljstvo najaviti održavanje tradicionalno najbrojnijeg stručnog skupa ugostitelja i turističkih djelatnika, 26. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, od 24. do 26. studenog 2013. godine u Puli, hotel „Histria“ u organizaciji Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore. Domaćin ovogodišnjeg Kongresa je Obrtnička komora Istarske županije. Uz osvrt na turističku sezonu, sudionike očekuju zanimljiva izlaganja i rasprave najviših predstavnika državnih tijela i stručnjaka iz oblasti o aktualnim temama u ugostiteljstvu, Gastro izložba te komercijalne prezentacije i promocije. Kongres je ujedno i prilika za razmjenu iskustva između ugostitelja iz cijele zemlje. Kao i na prijašnjim kongresima kroz stručna izlaganja razmotriti će se stanje ugostiteljske struke, pogotovo nakon ovogodišnje turističke sezone od koje se puno očekivalo i još uvijek očekuju financijski pokazatelji. Prezentirat će se rad Ceha u prošlom razdoblju, kao i aktualne i zanimljive novosti u poslovanju ugostitelja. Glavna tema koja će se protezati kroz rad Kongresa biti će ulazak RH u EU, poslovanje ugostitelja u novom okruženju, te priprema ugostitelja za nadolazeće tržište. Kroz radni dio Kongresa razmatrati će se i sljedeće teme: učinci fiskalizacije, zapošljavanje na povremenim poslovima u ugostiteljstvu, analiza najavljenog povećanja stope PDV-a u ugostiteljstvu, Zakon o obrtu, programi i natječaji EU, podizanje kvalitete u ugostiteljstvu i gastronomiji, kao i razne druge teme u interesu struke. U skladu s programom Kongresa, glavna rasprava o problematici u ugostiteljstvu, na kojoj će sudjelovati svi sudionici Kongresa, održat će se 25.11 u prijepodnevnim satima. Za vrijeme Kongresa, 26.11. održat će se tradicionalna Gastro izložba ugostitelja domaćina Kongresa, sa područja Istarske županije. Planiran je i radni sastanak sa Slovenskim ugostiteljima s ciljem učvršćivanja dugogodišnje suradnje, kao i mogućnosti suradnje ulaskom u EU, te daljnjeg usavršavanja gastronomske ponude i razmijene znanja i iskustva.